Ženo, bolje bi ti bilo da se ne smeješ glasno

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jul.2014, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženo, bolje bi ti bilo da se ne smeješ glasno

Vicepremkijer Turske Bulent Arinč izjavio je u Ankari da žene ne bi trebalo da se glasno smeju na javnom mestu, da bi sačuvale "moralnu čestitost".

Nije moralno da se žena smeje glasno pred drugima (?!)

"Muškarac mora da bude moralno biće, kao i žena. Žena treba da zna šta je pristojno, a šta nije", rekao je Arinč, drugog dana Ramazanskog bajrama koji se zvanično slavi u Turskoj iako je ona po Ustavu sekularna zemlja.

 

Po njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rečima, žena ne sme da se glasno smeje pred drugima, jer treba da bude pristojna u svakoj prilici.

 

Arinčova izjava je izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama da Vlada sve više "zalazi u privatni život građana".

 

"Umesto što nam delite lekcije o moralu, vratite nam ukradeni novac!", jedna je od poruka na Tviteru sa aluzijom na sumnju o korupciji premijera Redžepa Tajipa Erdogana i njegovog političkog okruženja.

 

"Ne mogu a da ne prsnem u smeh na ovu moralnu lekciju", piše u drugoj poruci.

 

Arinč je poznat po savetima o pristojnosti, kako nalaže - Kuran. Na njegov savet odgovorio je i Erdoganov protivnik na predstojećim predsedničkim izborima, Ekmeledin Ihsanoglu:

 

"Zaista nam je potrebno da čujemo veseli smeh žena", napisao je na Tviteru.

 

Prvi krug predsedničkih izbora u Turskoj zakazan je za 10. avgust.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.