Žene, ovu grešku pravite čak osam puta dnevno

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2016, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene, ovu grešku pravite čak osam puta dnevno

Jedna tajna navika sprečava žene u tome da budu potpuno zadovoljne same sa sobom i svojim životom.

Nesigurnost i manjak samopouzdanja muče mnoge žene, a da bi žene zaista trebalo potsticati da budu samopouzdanije i sigurnije u sebe pokazala je anketa organizacije Weight Watćers u kojoj je učestvovalo 2.000 žena iz Velike Britanije.

Rezultati su pokazali da žena samu sebe u proseku kritikuje čak 8 puta dnevno i da mnoge žene namerno pobijaju komplimente koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su im dati. Čak 89 posto žena daje drugim ženama komplimente za koje ne bi verovale da su iskreni da su dati njima. Stručnjaci za sve veću nesigurnost i manjak samopouzdanja žena krive kolektivnu kulturu selfija i i Instagrama koji daju veliku važnost fizičkoj ljepoti.

“Današnji užurbani svet u kojem je ono vizualno najvažnije, učinio je da žene sve više kritikuju same sebe, od izgleda do karijere”, napominje Zoe Griffiths iz organizacije Weight Watćers.

Foto: pixabay

20 najčešćih razloga zbog kojih žene kritikuju same sebe:

1. Višak kilograma

2. Loša frizura

3. Preveliki stomak

4. Nedovoljno fizičke aktivnosti

5. Osećaj inferiornosti pored druge žene

6. Premala zarada

7. Dan na koji se oseća debelo

8. Nenošenje određenih komada odeće, jer misli da joj ne stoje

9. Želi da je fotogenična kao druge žene čije fotografije vidi na društvenim mrežama

Foto: pixabay

10. Na komplimente odgovara tako da kaže nešto negativno o sebi

11. Brine se da drugi govore o njoj iza njenih leđa

12. Misli da nije dobro obučena

13. Misli da nema dovoljno stila

14. Ne vodi ljubav sa partnerom dovoljno često

15. Misli da nije kreativna kao druge žene

16. Prevelika zadnjica

17. Misli da nije organizovana kao druge žene

18. Ne provodi dovoljno vremena s prijateljima

19. Ne nosi dovoljno šminke

20. Misli da nije privlačna svom partneru

4 saveta kako početi razmišljati pozitivnije o vlastitom izgledu:

1. Prestanite imate nerealna očekivanja. Prestanite se upoređivati s drugima i počnite da cenite svoje telo zbog svega onoga za što je ono sposobno, umesto da stalno kritikujete njegov izgled.

2. Ne uzimajte reklamnu propagandu zdravo za gotovo. Imajte na umu da je namera prizora fotošopiranih tela modela u katalozima i reklamama da pobude određene (negativne!) osećaje. Činiti da ljudi budu nezadovoljni svojim telima dokazana je prodajna taktika.

Foto: pixabay

3. Nemojte se stalno žaliti prijateljima. Idući put kada budete u društvu svojih prijateljica i počnete razgovarati o tome kako ne možete smršaviti (ili vi ili vaše prijateljice,) promenite temu. Podižite jedna drugoj samopouzdanje fokusirajući se na pozitivno.

4. Obraćajte više pažnje na svoje pozitivne atribute. Ne volite li kako vam izgleda trbuh, posvetite pažnju delovima tela s kojima ste zadovoljni.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.