Žena Imrana Kana optužena za korupciju

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 18:03

Žena Imrana Kana optužena za korupciju

Bušra Kan, supruga bivšeg pakistanskog premijera Imrana Kana, optužena je za korupciju u istom slučaju koji je doveo do njegovog hapšenja 9. maja.

Nju je juče suprug otpratio do suda gde joj je odobrena kaucija, prenosi Rojters.

Bušra Kan je poznata po svojoj duhovnosti i privrženosti sufizmu, mističnom obliku islama, a suprug ju je često nazivao svojim duhovnim vođom, navodi britanska agencija.

Otkako se udala za Imrana Kana, Bušra, nekadašnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igračica kriketa, retko se pojavljivala u javnosti poslednjih decenija.

Pakistanski sud je prošle nedelje naredio puštanje bivšeg premijera Imrana Kana uz kauciju na dve sedmice, nakon što je njegovo hapšenje u slučaju navodne prevare sa zemljištem izazvalo masovne proteste.

Hapšenje, koje je Vrhovni sud proglasio "nevažećim i protivzakonitim" podstaklo je nestabilnost u državi od 220 miliona stanovnika koja je zahvaćena ekonomskom krizom, rekordnom inflacijom i odloženim finansiranjem MMF-a, preneo je Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Žena bivšeg pakistanskog premijera optužena za KORUPCIJU

Izvor: Blic, 17.Maj.2023, 00:42

Bušra Kan, supruga bivšeg pakistanskog premijera Imrana Kana, optužena je za korupciju u istom slučaju koji je doveo do njegovog hapšenja 9. maja. Nju je juče suprug otpratio do suda gde joj je odobrena kaucija, prenosi Rojters. Bušra Kan je poznata po svojoj duhovnosti i privrženosti sufizmu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.