Zemljotres kod Tomislavgrada u BiH

Izvor: RTS, 20.Maj.2013, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres kod Tomislavgrada u BiH

Zemljotres jačine 4,2 stepena Rihterove skale pogodio područje Tomislavgrada. Nema podataka o eventualnoj šteti.

Okolinu Tomislavgrada pogodio je zemljotres magnitude 4,2 stepena po Rihteru u 11.24, a potres su registrovali aparati u Centru za seizmologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Epicentar potresa nalazio se 13 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << severno od Tomislavgrada (bivše Duvno), odnosno 100 kilometara zapadno od Sarajeva.

Jačina zemljotresa u epicentru iznosila je 4,2 stepena Rihtera, a intenzitet je bio šest stepeni Merkalijeve skale.

Zemljotresi ovog intenziteta mogu izazvati materijalne štete na građevinskim objektima, saopšteno je iz Zavoda, prenosi agencija Fena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Јači zemljotres pogodio okolinu Tomislavgrada

Izvor: BanjalukaLive.com, 20.Maj.2013

Aparati u Centru za seizmologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u Sarajevu u 11 sati i 24 minute registrovali su jači zemljotres 13 kilometara sjeverno od Tomislavgrada, odnosno 100 km zapadno od Sarajeva. Јačina zemljotresa u hipocentru iznosila je 4,2 stepena Rihtera, a intenzitet u...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Zemljotres u blizini čileanske obale

Izvor: Vostok.rs, 21.Maj.2013, 10:17

21.05.2013. -..Zemljotres magnitude 6,8 stepeni po Rihterovoj skali, dogodio se u ponedeljak na jugu Tihog okeana, pored obale Čilea, saopštila je američka Geološka služba USGS. Potres je zabeležen u 05,49 CLST, 600 km zapadno od lučkog grada Kelon, koji se nalazi na čileanskom ostrvu Čiloe....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.