Zelinger: Osnivanje komore temelj za nove investicije

Izvor: Press, 14.Apr.2016, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelinger: Osnivanje komore temelj za nove investicije

Nemačko-srpska privredna komora biće osnovana večeras u Beogradu, a predsednik Nemačko-srpskog privrednog udruženja Ronald Zelinger kaže da je osnivanje međudržavne komore temelj za nove investicije.
Foto:Tanjug
"To će prepoznati privrednici u Nemačkoj kao završni akt u stvaranju trajnih ekonomskih odnosa", rekao je Zelinger gostujući na RTS i dodao da je to prva komora osnovana bilateralnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << aktom. 
To znači, kako kaže, da su obe vlade i srpska i nemačka voljne da se formalizuju privredno - poslovni odnosi.
Zelinger je podsetio da je Nemačka druga zemlja po obimu trgovini sa Srbijom, da u Srbiji posluje 350 investitora iz te zemlje.
"Trgovinska razmena je duplirana od 2010. godine. Nemačke kompanije već su uložile 1, 8 milijardi evra u Srbiji i doprinele otvaranju 30.000 radnih mesta", rekao je Zelinger i dodao ima puno kompanija koje su zainteresovane za ulaganje u Srbiji.
Upitan šta srpska vlada može da učini da privuče kompanije iz Nemačke, on kaže da srpska vlada već puno čini da privuče investitore u Srbiju.
"Jedan od najboljih načina za privlačenje nemačkih investitora je da su investitori koji već posluju u Srbiji zadovoljni. Srpska vlada može samo da nastavi sa reformama", zaključio je Zelinger.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija vs. Nemačka: Koliko su važne jedna drugoj?

Izvor: B92, 14.Apr.2016

Beograd -- Delegacija nemačke privrede u Srbiji, Nemačko-srpsko privredno udruženje i odeljenje DEinternational postaće zvanično Nemačko-srpska privredna komora...Predsednik DSW-a Ronald Zelinger izjavio je ovim povodom da osnivanje međudržavne komore predstavlja temelj za nove investicije i...

Nastavak na B92...

Osnovana Nemačko-srpska privredna komora

Izvor: RTS, 14.Apr.2016

U cilju daljeg jačanja privredno-poslovnih veza privrednika dve države večeras je u Beogradu osnovana Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija). . Formiranje zajedničke komore predstavlja jasan signal nemačkoj poslovnoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.