Železnička nesreća u Crnoj Gori, poginuli radnici novosadskog ZGOP-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2012, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železnička nesreća u Crnoj Gori, poginuli radnici novosadskog "ZGOP-a"

PODGORICA -

U železničkoj nesreći koja se danas dogodila kod Mojkovca poginuli su radnici novosadske kompanije "Zgop" Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55), a 43 osobe su teže i lakše povređene, saopšteno je iz crnogorske policije.

Nesreća se dogodila oko 17:30 časova u mestu Mijatovo kolo, kada je lokalni putnički voz u tunelu udario u tri šinska vozila i to: plug, vagon-prevrtač i lokomotivu novosadske firme "ZGOP", koja na tom delu izvodi radove na sređivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pruge. Od siline udara plug je prebačen preko lokomotive.

U trenutku nesreće u vozu koji je saobraćao na relaciji Podgorica-Bijelo Polje bilo je oko 60 putnika, a na pruzi je bilo sedam radnika kompanije "Zgop".

Povređeni putnici i radnici hospitalizovani su u Opštoj bolnici u Bijelom Polju.

Direktor te zdravstvene ustanove Tomislav Jeremić kazao je da je primljeno 28 pacijenata, od čega dvoje sa teškim povredama.

Iz bolnice u Berana, "Vijestima" je saopšteno da kod njih nema povrijeđenih, ali da su dežurni ljekari u pripravnosti i da spremno čekaju ako budu morali da reaguju.

"Istraga je u toku i podatke o nesreći daće istražni organi i drugostepena komisija ŽICG koja će sve to ispratiti. Postoji kompletna dokumentacija kada se izvode bilo koji radovi na pruzi, sve je to upisano u knjizi, koja se nalazi u železničkoj stanici u Mojkovcu. Sve je to uredno upisano i znaće se odgovornost. Pretpostavljam čija je odgovornost, ali ne bih da prejudiciram pre nego što se sve to pogleda od strane istražnih organa", rekao je direktor ŽICG Zarija Franović.

U toku je uviđaj na pruzi, a železnički saobraćaj na pruzi Podgorica-Bijelo Polje je u prekidu.

Jedan od povrijeđenih nadzornika lokomotiva Milorad Popović kazao je dnevnom listu Pobjeda da je voz po redovnom redu vožnje krenuo iz Mojkovca kada su u tunelu naletjeli na radni voz koji radi na remontu pruge Mojkovac - Bijelo Polje.

"Brzina voza je bila negdje oko 50 km na sat. Bilo je jezivo, začula se vriska, ljudi su počeli da padaju od udara voza. Potrčao sam u panici do lokomotive i naišao na mašinovođu Gavra Boškovića koji je bio sav u krvi. Počeli smo da izlazimo iz voza i pružamo pomoć ugroženima", kazao je Popović.

Na mesto nesreće došao je predsednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević, koji je rekao da su, odmah po saznanju za nesreću, u tunel došli pripadnici Službe zaštite i spasavanja, policija i svi građani koji su mogli da pomognu.

On je rekao novinaru Vijesti da su, prema njegovim saznanjima, dva radnika poginula i da su njihova tela još zaglavljena između lokomotive i mašine.

Rekao je da će uviđaj najverovatnije biti urađen sutra, jer se radi o tunelu i nepristupačnom terenu.

Novosadska firma ZGOP a.d. Novi Sad, čija je delatnost građenje, remont i održavanje pruga, osnovana 1957. godine, a tokom proteklih godina poslovanja radnici ZGOP-a su izgradili i remontovali preko 5.000 km železničkih pruga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U železničkoj nesreći kod Mojkovca poginula dva radnika iz Novog Sada

Izvor: Blic, 13.Nov.2012

Najmanje dve osobe su poginule, a 28 je povređeno u sudaru putničkog voza i železničke dresine u tunelu između Mojkovca i Bijelog Polja. Crnogorska policija je saopštila da su poginuli radnici novosadske kompanije "Zgop" Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55). ..Nesreća se dogodila oko 17:30...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.