U železničkoj nesreći kod Mojkovca poginula dva radnika iz Novog Sada

Izvor: Blic, 13.Nov.2012, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U železničkoj nesreći kod Mojkovca poginula dva radnika iz Novog Sada

Najmanje dve osobe su poginule, a 28 je povređeno u sudaru putničkog voza i železničke dresine u tunelu između Mojkovca i Bijelog Polja. Crnogorska policija je saopštila da su poginuli radnici novosadske kompanije "Zgop" Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55).

Nesreća se dogodila oko 17:30 časova u mestu Mijatovo kolo, kada je lokalni putnički voz u tunelu naleteo na građevinsku mašinu novosadske firme "Zgop", koja na tom delu izvodi radove na sređivanju pruge.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Portparol Železnice Crne Gore Mirjana Vujović kazala je ranije da su poginula dva radnika, koja su bila angažovana na popravci pruge, dok je više desetina putnika i radnika povređeno.

Povređeni putnici i radnici hospitalizovani su u Opštoj bolnici u Bijelom Polju.

Direktor te zdravstvene ustanove Tomislav Jeremić kazao je da je primljeno 28 pacijenata, od čega dvoje sa teškim povredama.

U toku je uviđaj na pruzi, a železnički saobraćaj na pruzi Podgorica-Bijelo Polje je u prekidu. Na mesto udesa krenula je komisija Železničke infrastrukuture kako bi utvrdili kako je došlo do nesreće.

U Železničkom prevozu su rekli da još ne znaju kako se građevinska mašina našla na pruzi.

Nadzornik lokomotiva Miodrag Popović, koji je bio u vozu, izjavio je za Televiziju "Vijesti" da su u tunelu naleteli na mašinu novosadske firme.

- Bio sam u vozu. Pošao je normalno iz Mojkovca i u tunelu smo naleteli na radni voz novosadske firme. Brzina voza je bila oko 50 kilometara na sat. Popadali smo, poskakali, vriska se čula povređenih. Naišao sam na Bošković Gara pomoćnika mašinovođe, koji je bio sav krvav - rekao je Popović.

Na mesto nesreće došao je i predsednik Opštine Mojkovac Dejan Medojević. On je naveo da su u tunel došli pripadnici Službe zaštite i spasavanja, policija i građani koji su mogli da pomognu.

Medojević je potvrdio da su dva radnika poginula i rekao da su, prema njegovom saznanju, njihova tela još zaglavljena između lokomotive i mašine.

On je ukazao da će uviđaj najverovatnije biti urađen sutra, jer je reč o tunelu i nepristupačnom terenu.

Povezane vesti: Voz iz Beograda sudario se u Ljubljani, 18 povređenih Žena poginula, suprug teško povređen u udesu u selu Šumane U sudaru dva voza u Bratislavi najmanje 21 povređen U sudaru automobila i motocikla jedan mrtav, troje povređen Osam žrtava u sudaru voza i traktora u Rumuniji

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U železničkoj nesreći poginula dva radnika iz Novog Sada

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2012

Najmanje dve osobe su poginule, a više od 30 je povređeno u sudaru putničkog voza i železničke dresine u tunelu između Mojkovca i Bijelog Polja. Crnogorska policija je saopštila da su poginuli radnici novosadske kompanije "Zgop" Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U železničkoj nesreći kod Mojkovca poginula dva radnika iz Novog Sada, 43 povređenih

Izvor: Blic, 13.Nov.2012

Radnik novosadskog preduzeća "Zgop", Veljko Marković (51) iz Inđije i radnici Železnice Crne Gore Novo Rosić i Golub Dulović, uhapšeni su zbog sumnje da su odgovorni za jučerašnju železničku nesreću kod Mojkovca.U nesreći su poginuli Ranko Kašiković (53) i Goran Gavrić (55), a 43 osobe...

Nastavak na Blic...

Železnička nesreća na pruzi Bar-Beograd

Izvor: Glas javnosti, 14.Nov.2012, 11:27

PODGORICA - Državni organi Crne Gore nastaviće danas istragu o železničkoj nesreći na pruzi Bar-Beograd, u kojoj su poginule dve osobe, a povređeno 28 putnika. U utorak su u toj nesreći poginuli radnici novosadske firme "Zgop" Ranko Kašiković i Goran Gavrić. Kako prenose mediji, tela poginulih...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.