Zelenski priznao: Rusi su uspeli

Izvor: B92, 09.Dec.2022, 21:08

Zelenski priznao: Rusi su uspeli

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je večeras da su ruske snage uništile Bahmut, grad koji se smatra epicentrom najnovijih borbi.

"Situacija u ključnim oblastima Donbasa na istoku Ukrajine ostaje vrlo teška, ali kijevske snage odbijaju ruske napade i neprijatelju nanose značajne gubitke", poručio je Zelenski, preneo je Rojters.

Britansko ministarstvo odbrane je u nedavnom izveštaju o ratu u Ukrajini označilo grad Bahmut kao strateški >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << važan.

"Rusija najverovatnije planira da opkoli ukrajinski grad Bahmut u Donjeckoj oblasti, sa čime bi išlo taktičko napredovanje na sever i jug", naveli su prošle nedelje Britanci.

Bahmut se nalazi u Donjeckoj oblasti i prema podacima iz 2021. godine imao je više od 70.000 stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(FOTO) EPICENTAR NOVIH BORBI Zelenski: "Ruske snage su UNIŠTILE Bahmut, ali Kijevske odbijaju napade"

Izvor: Blic, 09.Dec.2022

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je večeras da su ruske snage uništile Bahmut, grad koji se smatra epicentrom najnovijih borbi, preneo je Rojters.

Nastavak na Blic...

Zelenski: U mraku više od milion i po stanovnika Odese; Vojna uprava Hersona: Počela zamena grivne za rublju

Izvor: RTS, 10.Dec.2022, 06:59

Rat u Ukrajini – 290. dan. Novi ruski napad dronovima u Odesi, milion i po korisnika je bez struje, tvrdi Kijev. Ruske oružane snage nastavljaju da napreduju ka Krasnom Limanu, saopštila je Moskva. Vojna uprava Hersona: Počela zamena grivne za rublju. IAEA izvršila četvrtu rotaciju svojih...

Nastavak na RTS...

Rusi napreduju – Ukrajinci zaustavljeni

Izvor: B92, 10.Dec.2022

Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Igor Konašenkov izjavio je danas da ruske oružane snage nastavljaju da napreduju ka Krasnom Limanu...On je dodao da su uspeli da zaustave dva ukrajinska kontranapada, preneo je TAS S...Prema Konašenkovim rečima, do 60 ukrajinskih vojnika i plaćenika...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.