Zelenović odgovoran za predizbornu atmosferu

Izvor: B92, 24.Feb.2020, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zelenović odgovoran za predizbornu atmosferu"

Liberalno demokratska partija ocenila je da je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, odlukom da izađe na lokalne izbore, odgovoran za predizbornu atmosferu.

U saopštenju za javnost ta opoziciona stranka podseća da skoro godinu dana upozorava javnost na "licemerni poziv Saveza za Srbiju" da se bojkotuju naredni izbori i ukazuje na to da su alternativa izborima samo ulica i neredi.

"Tvrdimo i danas, isto kao i tada, da su izbori i dijalog jedini način da od naše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlje napravimo bolje mesto za život. Zbog takvog pristupa doživljavali smo napade, upravo od tog istog saveza, da smo izdajnici, da smo saradnici vlasti, da smo lažna opozicija", ističe LDP i dodaje da je zbog toga učestvovao u razgovorima o izbornim uslovima.

U saopštenju koje je sinoć objavljeno se postavlja pitanje Zelenoviću zašto je opstruisao pregovore o izbornim uslovima i zašto je bio deo kampanje protiv LDP-a koji je od početka bio za izlazak na izbore, a ne za njihov bojkot.

"Da li shvata obim sopstvene odgovornosti za atmosferu u kojoj se danas borimo za svaki glas u Srbiji", pita LDP gradonačelnika Šapca i lidera stranke Zajedno za Srbiju, do danas članice SzS-a, koji je ostao pri stavu o bojkotu izbora na svim nivoima.

"LDP, kao odgovorna stranka, nikada se nije poigravala sa građanima Srbije, posebno ne sa onim ljudima koji su nezadovoljni, a danas se osećaju prevarenim. Od početka tvrdimo da moramo da se borimo za normalnu i modernu Srbiju i da to možemo samo izlaskom na birališta", naglašava LDP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.