Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jul.2020, 13:30

Zelena stranka pozvala građane na potpisivanje peticije za Košutnjak kao zaštićeno prirodno dobro

Zelena stranka pozvala je danas građane da na sajtu te stranke potpišu peticiju kojom stranka traži da se beogradsko izletište Košutnjak proglasi zaštićenim prirodnim dobrom prve kategorije.

"Sprema se, do sada neviđena, seča stabala na području Košutnjaka. Zelena stranka čini sve da, u doba pandemije kada su masovni protesti ozbiljna pretnja zdravlju i životima naših sugrađana, spreči ovaj neviđeni ekocid", navodi se u saopštenju te stranke.

Zeleni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pozivaju građane da putem linka https://www.zelenastranka.rs/dokumenti/inicijativa-kosutnjak-zasticeno-prirodno-dobro-i-kategorije/ potpišu peticiju, čijom bi predajom kao i masovnim slanjem prigovora, izvršili pritisak na nadležne da spreče planiranu seču stabala.

"Apelujemo na sve naše sugrađane da sa našeg sajta od https://www.zelenastranka.rs/saopstenja/prigovor-na-plan-izgradnje-kompleksa-avala-film-na-kosutnjaku/ preuzmu formu Prigovora koji treba da popune, potpišu i pošalju na adresu Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove u Beogradu", kaže se u saopštenju.

Zelena stranka ranije je saopštila da se u beogradskom izletištu Košutnjak sprema seča šume na 19 hektara radi izgradnje stambeno-poslovnih objekata.

Predstavnici te stranke su uvidom u novi Plan detaljne regulacije ustanovili da je izgradnja planirana na 86,8 hektara, od čega na 26,8 hektara šume.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Inicijativa Ne davimo Beograd brani Košutnjak

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2020, 10:07

Inicijativa "Ne davimo Beograd" pozvala je građane i građanke da potpisom podrže "Inicijativu za odbranu Košutnjaka" i pomognu da se spreče namere investitora i gradskih vlasti da se skoro 30 hektara gradske šume poseče, a umesto nje u ovom području izgradi stambeno-komercijalni kompleks...Podrška...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.