Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jul.2020, 10:07

Inicijativa Ne davimo Beograd brani Košutnjak

Inicijativa "Ne davimo Beograd" pozvala je građane i građanke da potpisom podrže "Inicijativu za odbranu Košutnjaka" i pomognu da se spreče namere investitora i gradskih vlasti da se skoro 30 hektara gradske šume poseče, a umesto nje u ovom području izgradi stambeno-komercijalni kompleks.

Podrška "Inicijativi za odbranu Košutnjaka" može se dati potpisom, a u planu su i javni događaji i akcije, piše u današnjem saopštenju "Ne davimo Beograd".

"Namere gradskih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << vlasti da planom detaljne regulacije izvrše prenamenu i urbanizaciju Košutnjaka smatramo nedopustivim aktom protiv ovog prirodnog resursa koji ima opšti javni interes za sve naše građane", navela je ova organizacija.

Ovaj plan je na ranom javnom uvidu do 13. jula, a prvi korak koji će Inicijativa "Ne davimo Beograd" napraviti je podnošenje serije primedbi u saradnji sa stručnim organizacijama i pojedincima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne davimo Beograd pokrenuli “Inicijativu za odbranu Košutnjaka”

Izvor: Danas, 07.Jul.2020

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je građane da potpisom podrže “Inicijativu za odbranu Košutnjaka” i pomognu da se spreče namere investitora i gradskih vlasti da se skoro 30 hektara gradske šume poseče, a umesto nje u ovom području izgradi stambeno-komercijalni kompleks. 

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.