Zelena stranka Srbije predložila veću upotrebu bicikala kako bi se smanjilo ZAGAĐENJE vazduha u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2018, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelena stranka Srbije predložila veću upotrebu bicikala kako bi se smanjilo ZAGAĐENJE vazduha u Beogradu

Direktna posledica aerozagađenja porast raznih teških bolesti

Predstavnici Zelene stranke Srbije danas su u razgovoru sa sugrađanima promovisali veću upotrebu bicikla radi smanjenja zagađenja vazduha i podelili im zelene jabuke kao simbol kampanje "Za zeleni i zdrav Beograd".

Prvi na listi te stranke Nebojša Žugić rekao je u nastavku izborne kampanje da je zagađen vazduh najveći neprijatelj zdravlja Beograđana i da ta stranka kao jednu od mera za smanjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zagađenja vazduha predlaže proširivanje biciklističkih staza i stimulisanje građana da kao sredstvo prevoza koriste bicikl.

- Srbija je po zagađenosti vazduha treća u Evropi – rekao je Žugić i naveo da je posledica aerozagađenja porast hroničnih respiratornih oboljenja, karcinoma pluća i kardiovaskularnih bolesti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.