Zelena stranka: Smeniti Grujićić i legalizovati travu

Izvor: Mondo, 13.Jul.2019, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelena stranka: Smeniti Grujićić i legalizovati "travu"

Zelena stranka zatražila je danas od Vlade Srbije da smeni dr Danicu Grujičić s mesta predsednice Komisije za kontrolisane psihoaktivne supstance i da se legalizuje uzgoj marihuane za medicinske svrhe.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Zeleni zahtevaju i da se rasformira ta komisija, jer je, kako tvrde, njen rad zasnovan na nehumanom pristupu.

JOŠ JEDAN razlog da se LEGALIZUJE marihuana

"Uprkos mnogobrojnim medicinskim dokazima i preporukama >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Svetske zdravstvene organizacije i Evropske medicinske asocijacije o lekovitim svojstvima derivata indijske konoplje, vladina Komisija uporno zabranjuje mogućnost njenog uzgajanja u svrhe lečenja", kaže se u saopštenju.

Izvor: MONDO/Snaga bilja

Ovaj stav posebno zabrinjava kada se zna da u Srbiji postoji veliki broj osoba s teškim oboljenjima, kojima bi lečenje derivatima konoplje olakšalo bolest, ublažilo simptome i unapredilo kvalitet života, navodi Zelena stranka i traži od Vlade da usvoji sistemsko rešenje koje bi omogućilo uzgajanje konoplje u medicinske svrhe.

Novi biznis prvog hiphop milijardera - legalna TRAVA

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.