
Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2018, 14:15 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Zdraviji od kupovnog: Napravite sami domaći integralni hleb
Ovaj hleb mogu da prave oni koji imaju pekač za hleb, ali može da se peče i u običnoj rerni.
Potrebno je:
*480 gr pšeničnog integralnog brašna
*150 gr ražanog brašna
*150 gr heljdinog brašna
*1 ravna kašičica soli
*2 kašike maslinovog ulja
*kesica kvasca
*500 ml vode
Priprema:
U mini pekaru sipati najpre vodu, dodati soli, heljdino i ražano brašno, ulje. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Na sredini napraviti rupu i sipati kesicu praška.
U meniju izabrati br 3 pritisnuti dugme za tamniji hleb i start.
Posle 3 sata dobićete divan integralni hleb, sa malo jačom koricom i mekanom sredinom.
Hleb možete da pečete i u rerni. Zamesite ga kao svaki hleb, neka poraste 30 min, prermesite i stavite u pleh i pustite da ponovo naraste oko 20 min. Peći na 180 stepeni C oko 50 min.