Zbog upada u Sobranje 2017. godine optuženi bivši predsednik, dva ministra i šef policije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2020, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog upada u Sobranje 2017. godine optuženi bivši predsednik, dva ministra i šef policije

Bivši predsednik makedonskog Sobranja Trajko Veljanovski, bivši direktor makedonske UBK i ministri u vladi Nikole Gruevskog Mile Janakievski i Spiro Ristovski optuženi su za organizovanje upada u Sobranje 27. aprila 2017. godine, prenose danas makedonski mediji.

Krivični sud u Skoplju potvrdio je da je prihvaćena optužnica protiv funkcionera bivše makedonske vlade predvođene VMRO-DPMNE, zbog upada građana u makedonsko Sobranje, kada je Talat Džaferi iz albanske DUI izabran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za predsednik tog zakonodavnog doma.

Nakon takve odluke, kako navode iz suda, formiran je krivično-pravni predmet koji će biti dodeljen sudiji za dalje postupanje, a o čemu će javnost biti informisana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.