Zbog težine povreda Đukića nisu smjeli da prebace u drugu bolnicu

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2015, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog težine povreda Đukića nisu smjeli da prebace u drugu bolnicu

NIŠ - Medicinski avion koji je jutros stigao u Niš da bi teško povrijeđenog Nedeljka Đukića (21) prebacio na dalje liječenje u Austriju, odletio je prazan jer je mladićevo stanje toliko teško da bi transport mogao da ga usmrti.

Đukić je povrijeđen minulog vikenda u saobraćajnoj nezgodi na naplatnoj rampi "Nais" kada je šleper austrijske registracije udario u audi u kojem se nalazio i Nedeljkov brat, osamnaestogodišnji Neven.

Nedeljko je zadobio teške povrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od kojih je dominantna ona na plućima koja mu onemogućava samostalno disanje, dok je Neven prošao sa prelomom noge. Obojica su zbrinuta u niškom Kliničkom centru ali je njihov otac želio da Nedeljko dalje liječenje, zbog težine povreda, nastavi u inostranstvu pa je angažovao medicinski avion.

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju Dragan Milić saopštio je da su se i njegove kolege sa bečke klinike uvjerile da je Đukiću pružena najbolja moguća medicinska pomoć.

"On je trebao da bude hospitalizovan na jednoj od najboljih klinika ovakve vrste u Evropi, u Beču ali se nisu usudili da ga transportuju zbog težine njegovih povreda. Pacijent je u veoma teškom stanju i bez obzira na sve naše napore i dalje je životno ugrožen", kazao je Milić.

Nedeljkov brat Neven je operisan i dobro se osjeća.

"On bi već u ponedeljak mogao da bude otpušten na kućno lečenje. Pratićemo njegovo stanje i ukoliko se ustanovi da nema komplikacija napustiće bolnicu", rečeno je na Klinici za ortopediju.

Podsjetimo, braća su iz Austrije putovala na svadbu kod rođaka u Leskovac kada ih je udario šleper. Protiv vozača je podnijeta krivična prijava zbog teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i oduzet mu je pasoš i vozačka dozvola.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.