Izvor: Blic, 04.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog obljube maloletnica deset i po godina zatvora

VALJEVO - Radoje Petrović (37) iz Beograda osuđen je juče u Okružnom sudu u Valjevu na deset i po godina zatvora zbog obljube maloletnih I. S. (12) i njene sestre T. S. (17) i nekoliko prevara.

Na suđenju, koje je bilo zatvoreno za javnost, utvrđeno je da je nekoliko puta tokom 2006. i prošle godine obljubio sestre T. S. i I. S. iz jednog sela u okolini Ljiga. Na glavnom pretresu tužilac je naveo da je Petrović zloupotrebio njihovo poverenje ubeđujući ih da „na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << taj način" može da reši njihove zdravstvene probleme koji su otkriveni na sistematskim lekarskim pregledima.

Petrović se na pijaci u Beogradu upoznao s majkom devojčica J. S., koja mu je ispričala o zdravstvenim problemima I. S. i T. S. Petrović je devojčice „pregledao" i objasnio majci da može da izleči njene ćerke ako mu dozvoli da s njima ima seksualne odnose. Ona je poverovala u tu priču i „iscelitelju" dala saglasnost da spava s devojčicama. Devojčice su otišle u jedan hotel u Beogradu, gde ih je Petrović silovao.

Petrović je proglašen krivim i za nekoliko prevara. U periodu kada je imao seksualne kontakte s devojčicama, obilazio je i ljiška sela i meštane ubeđivao da može da „skida bačene čini". Za te usluge i razne „amajlije" od građana je uzimao od 1.000 dinara do 300 evra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

10,5 godina zatvora za obljubu

Izvor: B92, 04.Sep.2008

Valjevo -- 37-godišnji Radoje Petrović iz Beograda osuđen je na 10,5 godina zatvora zbog obljube nemoćnih lica i više prevara... Tokom glavnog pretresa, koji je bio zatvoren za javnost, u Okružnom sudu u Valjevu navedeno je da je Petrović tokom 2006. i 2007. godine u više navrata obljubio sestre...

Nastavak na B92...

Obljubio maloletnice

Izvor: Kurir, 05.Sep.2008, 06:37

VALJEVO - Okružni sud u Valjevu osudio je Radoja Petrovića (37) iz Beograda na deset i po godina zatvora zbog obljube maloletnica i više prevara. Tokom glavnog pretresa, koji je bio zatvoren za javnost, u Okružnom sudu navedeno je da je Petrović tokom 2006. i 2007. godine u više navrata obljubio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.