Zbog malverzacija sa sirovinama 17 uhapšenih

Izvor: Beta, 28.Maj.2014, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog malverzacija sa sirovinama 17 uhapšenih

BEOGRAD, 28. maja 2014. (Beta) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je u sredu uhapšeno 17 osumnjičenih da su malverzacijama tokom trgovine sekundarnim sirovinama oštetili državni budžet za oko tri miliona evra.

U nastavku akcije suzbijanja finasijskog kriminala, policija traga za još osam osoba.

Uhapšeni su iz firmi "PVM" i "Night Electric" iz Novog Sada, iz privrednih društava "Solvens", "Kos trade", "Dayoube", "Stefke Line" i "Andes-line" iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Kule, iz privrednih društava "Listened" i "Argeles", zatim osobe iz Lovćenca, Sremskih Karlovaca, Kule i iz Novog Sada.

Svi su osumnjičeni za krivična dela utaja poreza i zloupotrebe položaja odgovrnog lica.

Zbog sumnje da su počinili ta krivična dela, policija traga za osobama iz Loznice, Sombora, Sremskih Karlovaca i Novog Sada, kao i za osobama iz firmi "Rosellon" iz Novog Sada, i "Cums-Metal" iz Beograda.

Policija sumnja da su oni, od sredine 2009. do kraja 2012. godine, u dve organizovane kriminalne grupe, sačinjavali lažne isprave o navodnom otkupu i prometu usluga, sekundarnih sirovina i druge robe.

Takodje i da su izvršili nelegalan promet 1.275.226.032 dinara, iako stvarnog prometa robe nije bilo.

Time su omogućili da druga privredna društva koja se stvarno bave otkupom sekundarnih sirovina i koja su ih otkupljivala od fizičkih lica, izbegnu plaćanje poreza u iznosu od 324.024.896 dinara, (oko 3.000.000 evra) za koliko su i oštetili budžet Republike Srbije.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.