Počela saslušanja 18 uhapšenih za zloupotrebe

Izvor: Politika, 28.Maj.2014, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela saslušanja 18 uhapšenih za zloupotrebe

BEOGRAD/NOVI SAD – U Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu počela su saslušanja 18 osumnjičenih pripadnika organizovane kriminale grupe koja je mahinacijama sa robnim rezervama oštetila državni budžet za tri miliona evra, a sebi pribavila imovinsku korist od oko 1,7 miliona evra.

Protiv njih je policija podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da su, od aprila 2009. do aprila 2012. godine, vršili krivično delo poreska utaja i udruživanje radi vršenja krivičnih dela, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rekao je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević Tanjugu.

Prema navodima krivične prijave, sumnja se da je ta grupa osnovala više privrednih društava, a nakon toga sačinjavanjem falsifikovane dokumencacije omogućila izbegavanje poreskih obaveza za veći broj preduzeća koja su se bavila prometom sekundarnih sirovina, dodao je tužilac.

Radisavljević je dodao da se sumnja da je ukupan iznos izbegnutih poreskih obaveza preko 355 miliona dinara, a takođe se sumnja da je ta organizovana kriminalna grupa za sebe pribavila imovinsku korist od oko 190 milina dinara, s obzirom da je svoje usluge naplaćivala zainteresovanim privrednim društvima.

Prema njegovim rečima, privedeni su Vladimir Ivanović, Boško Golubović, Nenad Cvetković, Danijela Jančić, Svetlana Vuksanović, Milorad Deletić, Dušan Golubović, Miodrag Golubović, Pavle Bošnjak, Bojan Džabasan, Božidar Đorđević, Marinko Simonović, Bajko Perović, Slobodan Žigić, Stefan Kuljančić, Robert Peter, Igor Melnik i Aleksandar Đorđević.

Protiv Vladimira Ivanovića, Boška Golubovića, Danijele Jančić, Svetlane Vuksanović, Miodraga Golubovića, Milorada Deletića, Marinka Simonovića, Sandre Pletl, Bajka Perovića i Slobodana Žigića Tužilaštvo za organizovani kriminal je ranije podiglo optužnicu koja je u međuvremenu potvrđena, a za kraj juna je zakazano pripremno ročište, nagasio je Radisavljević.

Ova krivična prijava obuhvata dela te organizovane kriminalne grupe koja su naknadno otkrivena, napomenuo je on.

Radisavljević je istakao da se, prema podacima Poreske uprave o poreskim dužnicima od 26. marta 2014. godine, preduzeća koja je osnovala ova organizovana kriminalna grupa nalaze se među najvećim dužnicima.

S bzirom na veliki broj privedenih, njihovo saslušanje biće nastavljeno i sutra, nakon čega će tužilaštvo odlučiti o daljim koracima.

Policija je ranije danas saopštila da se traga za još sedam osumnjičenih.

Tanjug

objavljeno: 28.05.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeno 16 osoba, za devet se traga

Izvor: Beta, 28.Maj.2014

BEOGRAD, 28. maja 2014. (Beta) - Policija u Novom Sadu privela je 16 osoba, dok se za devet još traga, zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili budžet Srbije za oko tri miliona evra, a sebi nezakonito pribavili 1,7 miliona evra...Kako javlja Radio-televizija Srbije (RTS), oni...

Nastavak na Beta...

Zbog malverzacija sa sirovinama 17 uhapšenih

Izvor: Beta, 28.Maj.2014

BEOGRAD, 28. maja 2014. (Beta) - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je saopštilo da je u sredu uhapšeno 17 osumnjičenih da su malverzacijama tokom trgovine sekundarnim sirovinama oštetili državni budžet za oko tri miliona evra...U nastavku akcije suzbijanja finasijskog kriminala, policija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.