Završeni pregovori predstavnika Vlade i sindikata Želvoza, odblokiran most

Izvor: Blic, 31.Okt.2013, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni pregovori predstavnika Vlade i sindikata Želvoza, odblokiran most

Radnici "Želvoza" večeras su prekinuli štrajk i odblokirali most Smederevo-Kovin.

Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović izjavila je Tanjugu da su radnici to odlučili posle razgovora predstavnika vlade, Gradske uprave Smedereva i reprezentativnih sindikata.

"Postoji šest tačaka o kojima smo se dogovorili. Sutra će se predstavnici rukovodstva Želvoza i sindikata u Železnicama sastati i tačno videti stepen realizacije plana za 2013. godinu", rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Avramovićeva.

Ona je najavila da će do 6. novembra biti održan sastanak sa ministrom privrede Sašom Radulovićem, jer je, kako je rekla, lična karta preduzeća dobro urađena i treba se razgovarati o daljoj sudbini Želvoza s obzirom da postoji ozbiljno zainteresovan kupac za to preduzeće - italijanska firma "Kimalaja" koja pravi metalne konstrukcije.

Avramovićeva je rekla i da će Gradska uprava Smedereva sutra uputiti pismo direktoru Doma zdravlja kako bi, do rešavanja overe zdravstvenih knjižica, svi radnici Želvoza i članovi njihovih porodica, mogli da idu na zdravstvene preglede, ukoliko za time bude potrebe, bez obzira da li su im knjižice overene ili ne.

Ona je dodala i da će apelovati na bolnicu da zdravstvene usluge radnicima, do rešavanja problema, budu regulisane.

Avramovićeva je najavila i početak socijalnog programa do 1. novembra, s obzirom na to da u Želvozu ima 870 radnika, što je broj sa kojim to preduzeće ne može nikako da funkcioniše.

"To su zaključci koje su usvojili. Oni su prihvatili te zaključke i prekinuće blokadu mosta", rekla je Avramovićeva.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odblokiran most kod Kovina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2013

Radnici "Želvoza" večeras su prekinuli štrajk i odblokirali most Smederevo-Kovin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.