Završena rasprava o broju zaposlenih u lokalnoj upravi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2009, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena rasprava o broju zaposlenih u lokalnoj upravi

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je večeras raspravu o amandmanima na Predlog zakona o maksimalnom broju zaposlenih u lokalnoj upravi.

Skupština će rad nastaviti u ponedeljak raspravom o amandmanima na Predlog zakona o klasifikaciji delatnosti.

Poslanici opozicije su danas kritikovali Vladin Predlog zakona navodeći da se njime ne stvaraju uslovi za efikasniji rad lokalne administracije.

Ako zakon bude usvojen, bez posla u lokalnoj upravi trebalo bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ostane 5.648 od ukupno 37.789 zaposlenih, a oni koji ostanu bez posla dobiće otpremninu i naknadu za nezaposlene.

Osnovni kriterijum za utvrđivanje maksimalnog broja zaposlenih je statistički odnos od četiri stalno zaposlena činovnika na 1.000 stanovnika.

Poslanici su danas završili i raspravu o Predlogu zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj administraciji.

Tokom rasprave poslanici opozicije su ocenili da neće biti rešen problem viška zaposlenih, već će smanjenje administracije dovesti do otpuštanja stranački nepodobnih činovnika.

Predlogom zakona o maksimalnom broju zaposlenih u republičkoj administraciji predviđeno je da u njoj bude radi 28.400 ljudi.

Ako zakon bude usvojen, bez posla će ostati 10 odsto zaposlenih u državnoj službi, odnosno 2.800 stalno zaposlenih i 600 zaposlenih po drugim osnovama.

Skupština je danas završila i raspravu o Predlogu zakona o regulisanju odnosa Srbije i zajmoprimaca ili garanata za preuzete obaveze po zajmovima Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amandmani na zakon o administraciji

Izvor: B92, 20.Nov.2009

Beograd -- Skupština Srbije raspravlja o amandmanima na predloge zakona o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u republičkoj i lokalnoj administraciji...Skupština Srbije raspravalja o zakonima koji predviđaju smanjenje državne administracije. Predstavnici Vlade Srbije navode da je administracija...

Nastavak na B92...

Parlament nastavlja rad u ponedeljak

Izvor: Blic, 20.Nov.2009

Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras celodnevno zasedanje na kojem su raspravljali u pojedinostima na dva zakonska predloga o smanjenju broja zaposlenih u republičkoj i lokalnoj administraciji, kao i razmatranje amandmana na Predlog zakona o regulisanju odnosa Srbije i zajmoprimaoca ili...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.