Završen protest kod Komore izvršitelja zbog izbacivanja: Zagipsaćemo vrata ako nastave zloupotrebu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Sep.2019, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest kod Komore izvršitelja zbog izbacivanja: Zagipsaćemo vrata ako nastave zloupotrebu

Večerašnji protest "Jedan od pet miliona" završen je ispred Komore javnih izvršitelja Srbije u Njegoševoj ulici na Vračaru, a organizatori protesta su pozvali građane da se pridruže studentima iz tog udruženja koji blokiraju zgradu Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Nakon održanih uvodnih govora ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu učesnici skupa su krenuli u protestnu šetnju ka sedištu Komore javnih izvršitelja na Vračaru želeći da ukažu na, kako su kazali, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zloupotrebu Zakona i nasilje koje izvršitelji sprovode izbacivanjem ljudi iz njihovih stanova.

Protestna kolona zaustavila se ispred Skupštine grada Beograda u Dragoslava Jovanovića, gde je jedan od organizatora protesta Miodrag Simović poručio zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću da je "preorao Beograd", dok su okupljeni uzvikivali "Vesiću, lopove".

Ispred sedišta Srpske napredne stranke na Vračaru, u Njegoševoj ulici, učesnici protesta zapalili su baklje i skandirali "Vesiću, lopove", da bi potom produžili do sedišta Komore javnih izvršitelja.

Večerašnji protest završen je ispred Komore javnih izvršitelja, gde je jedan od organizatora protesta Miodrag Simović kazao da je vlast predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke dala tom telu "nadležnost da nasilno izbacuje ljude iz njihovih domova".

On je podsetio na slučaj Slobodanke Ninić iz Novog Sada kojoj je polomljena ruka prilikom intervencije policije i vatrogasaca tokom izvršenja zbog, kako je rekao, dva neplaćene rate za kredit.

Jedan od organizatora, Srđan Marković, je nakon toga odneo kofu sa krečom i mrežu i ostavio ispred ulaznih vrata sedišta Komore i poručio da će "zagipsirati sva vrata javnih izvršitelja ako nastave da zloupotrebljavaju zakon".

Na večerašnjem skupu su građanima ispred Filozofskog fakulteta na polčetku protesta obratili potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović i profesorka Univerziteta u Beogradu Biljana Stojković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završen protest „1 od 5 miliona“: Nikola Jovanović pozvao okupljene da bojkotuju izbore (FOTO/VIDEO)

Izvor: Danas, 14.Sep.2019

Popredsednik Narodne stranke i šef Odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštni Beograda Nikola Jovanović pozvao je večeras okupljene na protestu "Jedan od pet miliona" da bojkotuju predstojeće izbore. Članak Završen protest „1 od 5 miliona“: Nikola Jovanović pozvao okupljene da bojkotuju...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.