Završen deveti ciklus akcije Đaci vas mole usporite pored škole: Kroz igru naučili da prelaze ulicu

Izvor: Blic, 14.Jun.2016, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen deveti ciklus akcije "Đaci vas mole usporite pored škole": Kroz igru naučili da prelaze ulicu

Deveti ciklus akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole" JKP "Parking servisa" uspešno je završen edukativnom predstavom na temu bezbednosti u saobraćaju za đake prvake sa Rakovice.

Oko 300 prvaka iz osam osnovnih škola ove opštine prisustvovalo je grupnom predavanju u Centru za kulturu i obrazovanje, gde su im animator "Parking servisa" i predstavnik Uprave saobraćajne policije na zanimljiv način objasnili osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.

Direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << JKP "Parking servis" Andrija Čupković podsetio je da je Grad Beograd uveo zone usporenog saobraćaja i da je ovo preduzeće vozačima omogućilo da parkiranjem na 25 đačkih parking mesta daju donaciju obližnjim školama.

- Letnju pauzu ćemo iskoristiti da prema željama i zahtevima škola nabavimo nastavni materijal od prihoda sa đačkih parking mesta, kako bismo im kompjutere, table i druga nastavna sredstva uručili početkom septembra - rekao je Čupković.

Ovi mališani, koji sada znaju kako se pravilno prelazi ulica, kako da se ponašaju kada su pešaci a kako kao biciklisti, šta pokazuje semafor i ko ima prednost na raskrsnici, dobili su svetloodbojni prsluk kako bi bili uočljiviji vozačima na putu do škole. Oni koji su propise dobro znali, dobili su bojanke sa crtežima Beograda, dok su školama podeljeni kompleti lopti. Svako odeljenje dobilo je di-vi-di sa edukativnom filmom koji će ih podsetiti saobraćajnih pravila.

Od septembra će se obučavati nova generacija prvaka, a prethodnih devet godina u okviru ove akcije održano je preko 1.200 predstava, kojima je prisustvovalo oko 120.000 prvaka beogradskih osnovnih škola.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.