SPASIMO ŽIVOTE NAŠE DECE: Uspeh akcije “Đaci vas mole, usporite pored škole”

Izvor: Telegraf.rs, 14.Jun.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPASIMO ŽIVOTE NAŠE DECE: Uspeh akcije “Đaci vas mole, usporite pored škole”

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je danas završnoj predstavi devetog ciklusa za đake prvake „Đaci vas mole, usporite pored škole”, održanoj u Centru za kulturu i obrazovanje u Rakovici. Vesić je podsetio da se akcija već devetu godinu sprovodi u organizaciji „Parking servisa” i Grada Beograda u svim beogradskim osnovnim školama.

– Do sada je kroz edukaciju prošlo 120.000 đaka prvaka, što kao rezultat ima smanjen broj saobraćajnih nesreća u kojima učestvuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << deca. Ali i dalje smo svesni da su deca najnezaštićenija u saobraćaju, zbog čega ovakve i slične akcije imaju veliki značaj – ukazao je Vesić.

Foto: Beoinfo

On je zahvalio „Parking servisu”, beogradskim školama i Saobraćajnoj policiji na ovoj uspešnoj akciji, koja za rezultat ima više spasenih dečjih života u saobraćaju.

Foto: Beoinfo

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić istakao je da su deca naša najveća vrednost i da "nam ova akcija, koj ima impresivan rezultat, uz veliku podršku Grada Beograda i Parking servisa”, u tome pomaže. Direktor JKP „Parking servis” Andrija Čupković precizirao je da se danas održava 1.200. završna predstava, dok je samo ove godine održana edukacija u 168 beogradskih osnovnih škola u svih 17 beogradskih opština, gde je više od 16.000 mališana dobilo bezbednosne prsluke, lopte i bojanke.

Foto: Beoinfo

Na današnjem završnom skupu prisustvovalo je 300 đaka prvaka iz osam osnovnih škola, gde su sa predstavnicima saobraćajne policije i „Parking servisa” proverili znanje iz poznavanja saobraćaja, dok je ceo događaj ulepšao dečji hor „Čarolija”.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Završen deveti ciklus akcije "Đaci vas mole usporite pored škole": Kroz igru naučili da prelaze ulicu

Izvor: Blic, 14.Jun.2016

Deveti ciklus akcije "Đaci vas mole, usporite pored škole" JKP "Parking servisa" uspešno je završen edukativnom predstavom na temu bezbednosti u saobraćaju za đake prvake sa Rakovice...Oko 300 prvaka iz osam osnovnih škola ove opštine prisustvovalo je grupnom predavanju u Centru za kulturu i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.