Zavod za intelektualnu svojinu Srbije raspisao konkurs

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavod za intelektualnu svojinu Srbije raspisao konkurs

Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije otvorio je konkurs za takmičenje za dodelu nagrada Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) za konkretne doprinose ostvarene tokom 2018. godine.

Kako se navodi u saopštenju Zavoda, konkurs je otvoren za doprinose u četiri različite kategorije: pronalazač ili grupa pronalazača za patent, pravna lica za registrovan industrijski dizajn, autor za monografsko delo/studijsku izložbu u oblasti društveno-humanističkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nauka, i učenik ili grupa učenika srednje škole za pronalazak.

Takmičenje organizuje Zavod za intelektualnu svojinu pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu.

"Sa zadovoljstvom vas pozivamo da uzmete učešće na takmičenju za dodelu nagrada Svetske organizacije za intelektualnu svojinu koja se bavi zaštitom i promovisanjem intelektualne svojine i stvaralaštva u celom svetu, a kod nas po četvrti put dodeljuje nagrade najkreativnijim pojedincima i kompanijama", rekla je Mirjana Jelić, pomoćnica direktora Zavoda, povodom raspisivanja konkursa.

Takmičenje se organizuje sa ciljem promovisanja značaja zaštite intelektualne svojine za razvoj savremene ekonomije i društva, a povodom obeležavanja 98. godišnjice Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije, koja će biti obeležena osvečanom proslavom i dodelom nagrada najuspešnijima, 15. novembra 2018.

Svetska organizacija za intelektualnu svojinu (WIPO) jedna je od specijalizovanih agencija UN u čijoj su nadležnosti međunarodni poslovi koji se odnose na prava industrijske svojine i autorska i srodna prava. Republika Srbija je članica WIPO-a od 1992. godine.

Prijave sa naznakom "Za nagradu Svetske organizacije za intelektualnu svojinu" mogu se poslati na adresu Zavoda za intelektualnu svojinu (Knjeginje Ljubice 5, 11000 Beograd ili putem mejla slazic@zis.gov.rs), najkasnije do 19. oktobra 2018. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Konkurs za Nagrade za intelektualnu svojinu

Izvor: Arte, 02.Okt.2018

Konkurs za nagrade Svetske organizacije za intelektualnu svojinu u četiri kategorije. Prijavljivanje na konkurs traje do 19. oktobra..Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije sa zadovoljstvom obaveštava javnost da je otvoren konkurs za takmičenje za dodelu nagrada Svetske organizacije za intelektualnu...

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.