Zavetnici: Vučić da ostane pri datoj reči i održi konsultacije sa poslaničkim grupama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2023, 16:26

Zavetnici: Vučić da ostane pri datoj reči i održi konsultacije sa poslaničkim grupama

Srpska stranka Zavetnici pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ostane pri datoj reči i održi konsultacije sa predstavnicima poslaničkih grupa, na kojima će saopštiti konkretne zahteve u okviru francusko-nemačkog plana.

Ta stranka je izrazila žaljenje što se o jednom od najznačajnijih državnih pitanja predstavnici poslaničkih grupa obaveštavaju putem medija, navodeći da nijedna od poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini nikada nije dobila zvaničan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poziv za konsultacije sa predsednikom Srbije.

Zavetnici su istakli da je važno da se predstavnici parlamentarnih stranaka pre same sednice Narodne skupštine upoznaju sa svim pritiscima i pretnjama kojima je Srbija izložena, kao i sa time kakav se to sporazum konkretno nudi Srbiji u vezi Kosova.

"Smatramo da je predsednik Republike kao državni organ koji direktno učestvuje u pregovorima o Kosovu i Metohiji i koji je najbolje upoznat sa zahtevima koje Zapad ispostavlja Srbiji u obavezi da svoja saznanja o tome podeli sa demokratski izabranim predstavnicima naroda", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.