Zatvorio granice pre prvog slučaja zaraze - spasilac ili diktator?

Izvor: B92, 22.Maj.2020, 10:34

Zatvorio granice pre prvog slučaja zaraze - spasilac ili diktator?

Predsednik El Salvadora Najib Bukele potpuno je zatvorio granice svoje zemlje pre nego što je u El Salvadoru potvrđen i jedan slučaj koronavirusa.

Unuk palestinskih emigranata, nestranački predsednički kandidat i autsajder sa stilom motocikliste koji je pobedio na izborima za predsednika države, istovremeno je i hvaljen i žestoko kritikovan zbog svojih odluka na početku krize sa koronavirusom

Dok ga jedni hvale jer je preduzeo odlučan korak kako bi spasao svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlju od epidemije smrtonosnog virusa, drugi ga kritikuju i nazivaju samovoljnim vladaocem koji krši ustav sopstvene države.

"Bukele se preko društvenih mreža obračunava sa svojim političkim protivnicima, uključujući i novinare. Neprekidno se obrušava na parlament koji kontrolišu dve tradicionalne stranke i nema puno strpljenja da sluša kritike. Napada institucije koje sprečavaju, usporavaju ili ograničavaju njegovo delovanje", objašnjava Gef Tejl, predsednik američke kancelarije u Latinskoj Americi.

Bukele ima 2 miliona pratilaca na Tviteru, a ankete često pokazuju da ga podržava skoro 90 odsto ispitanika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.