Zatvorio granice pre prvog slučaja zaraze - spasilac ili diktator?

Predsednik El Salvadora Najib Bukele potpuno je zatvorio granice svoje zemlje pre nego što je u El Salvadoru potvrđen i jedan slučaj koronavirusa.

Izvor: B92

Petak, 22.05.2020.

10:36

Zatvorio granice pre prvog slučaja zaraze - spasilac ili diktator?
Getty Images/Pool

Unuk palestinskih emigranata, nestranački predsednički kandidat i autsajder sa stilom motocikliste koji je pobedio na izborima za predsednika države, istovremeno je i hvaljen i žestoko kritikovan zbog svojih odluka na početku krize sa koronavirusom

Dok ga jedni hvale jer je preduzeo odlučan korak kako bi spasao svoju zemlju od epidemije smrtonosnog virusa, drugi ga kritikuju i nazivaju samovoljnim vladaocem koji krši ustav sopstvene države.

"Bukele se preko društvenih mreža obračunava sa svojim političkim protivnicima, uključujući i novinare. Neprekidno se obrušava na parlament koji kontrolišu dve tradicionalne stranke i nema puno strpljenja da sluša kritike. Napada institucije koje sprečavaju, usporavaju ili ograničavaju njegovo delovanje", objašnjava Gef Tejl, predsednik američke kancelarije u Latinskoj Americi.

Bukele ima dva miliona pratilaca na Tviteru, a ankete često pokazuju da ga podržava skoro 90 odsto ispitanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: