Zatvorenici da ostanu u Gvantanamu

Izvor: B92, 05.Nov.2015, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zatvorenici da ostanu u Gvantanamu"

Predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Pol Rajan izjavio je da zatvorenici koji su u vojnom zatvoru u zalivu Gvantanamo na Kubi treba tu i da ostanu.

On je naveo da zatvorenici ne treba da budu prebacivani u druge objekte u SAD ili u drugim zemljama.

"Gvantanamo treba da bude u Gvantanamu", rekao je Rajan na konferenciji za novinare.

Njegovi komentari dolaze usled očekivanog novog plana o zatvaranju zatvora koji su nagovestili američki zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i koji će verovatno biti objavljen u narednim danima, prenela je agencija Rojters.

Predstavnički dom danas je, velikom većinom glasova, usvojio zakon o nacionalnoj odbrani kojim su smanjena izdvajanja za pet milijardi dolara, a koja nisu bila sadržana u prethodnoj verziji zakona na koji je stavio veto predsednik Barak Obama prošlog meseca.

Glasanjem je odobreno više od 600 milijardi dolara troškova odbrane SAD, uz snažnu podršku republikanaca, koji kontrolišu Predstavnički dom i Obaminih demokrata, iako još uvek sadrži odredbe koje otežavaju mogućnost zatvaranja Gvantanama.

Očekuje se da Senat usvoji revidirani zakon već sledeće nedelje, iako su neki senatori pozvali na promene u odredbama koje se odnose na Gvantanamo, navodi Rojters.

Bela kuća je ranije saopštila da se Obama protivi odredbi kojom se onemogućava prebacivanje 112 pritvorenika iz Gvantanama u druge zemlje ili SAD.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rajan za ostanak zatvorenika u Gvantanamu

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2015

Predsednik Predstavničkog doma američkog Kongresa Pol Rajan izjavio je danas da zatvorenici koji su zatočeni u vojnom zatvoru u zalivu Gvantanamo na Kubi treba tu i da ostanu i ne budu prebacivani u druge objekte u SAD ili u drugim zemljama..."Gvantanamo treba da bude u Gvantanamu", rekao je Rajan...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.