Svet

0

Rajan za ostanak zatvorenika u Gvantanamu

Autor: AP

Izvor: Tanjug

Rajan za ostanak zatvorenika u Gvantanamu

Izvor: Foto: Beta / AP

"Gvantanamo treba da bude u Gvantanamu", rekao je Rajan na konferenciji za novinare. 

Njegovi komentari dolaze usled očekivanog novog plana o zatvaranju zatvora koji su nagovestili američki zvaničnici i koji će verovatno biti objavljen u narednim danima, prenela je agencija Rojters.

Predstavnički dom danas je, velikom većinom glasova, usvojio zakon o nacionalnoj odbrani kojim su smanjena izdvajanja za pet milijardi dolara, a koja nisu bila sadržana u prethodnoj verziji zakona na koji je stavio veto predsednik Barak Obama prošlog meseca. 

Glasanjem je odobreno više od 600 milijardi dolara troškova odbrane SAD, uz snažnu podršku republikanaca, koji kontrolišu Predstavnički dom i Obaminih demokrata, iako još uvek sadrži odredbe koje otežavaju mogućnost zatvaranja Gvantanama. 

Očekuje se da Senat usvoji revidirani zakon već sledeće nedelje, iako su neki senatori pozvali na promene u odredbama koje se odnose na Gvantanamo, navodi Rojters.

Bela kuća je ranije saopštila da se Obama protivi odredbi kojom se onemogućava prebacivanje 112 pritvorenika iz Gvantanama u druge zemlje ili SAD.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR