Zatvorenica za čije se oslobađanje zalagala Kim Kardašijan reklamira njenu modnu liniju rublja

Izvor: B92, 30.Avg.2019, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorenica za čije se oslobađanje zalagala Kim Kardašijan reklamira njenu modnu liniju rublja

Elis Džonson pomaže internet zvezdi u lansiranju nove modne linije rublja.

Šezdesetčetvorogodišnja žena koja je oslobođena zatvorske kazne posle 16 godina iza rešetaka zahvaljujući kampanji Kim Kardašijan Vest odabrana je da bude zaštitno lice nove kolekcije rublja ove zvezde.

Kardašijan Vest je lobirala za oslobađanje Alis Mari Džonson, osuđene na doživotnu kaznu zbog umešanosti u trgovinu drogom 1996. godine.

Model i rijaliti zvezda tvitovala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je video u kome Džonson nosi modele iz njene nove kolekcije rublja kojim se oblikuje telo.

"Kim je pokrenula rat zbog mene, da bi se izborila za moju slobodu", rekla je Džonson, majka petoro dece.

"Zato je zovem moja anđeoska ratnica."

https://twitter.com/KimKardashian/status/1167263309462036481

Džonson je osuđena na doživotni zatvor bez obzira što je prvi put prekršila zakon i počinila delo u kojem nije bilo nasilja. U doba zločina, bila je nezaposlena i tek razvedena, te nije, tvrdila je, imala izbora nego da postane "telefonska mula", to jest, da prenosi poruke između distributera i dilera droge.

Post Malon i "kroksice" - reklamni "blamovi" poznatih

Nova linija donjeg veša Kim Kardašijan naljutila Japance

Tajna uspeha i bogatstva porodice Kardašijan

Kim Kardašijan postaje advokatica

"Učestvovala sam u zaveri za preprodaju droge i pogrešila sam", napisala je 2016. "Teško je zamisliti da sam odslužila 20 godina moje doživotne robije zbog te jedne, jedine greške."

Administracija bivšeg predsednika Baraka Obame odbila je peticiju za njeno oslobađanje. Međutim, predsednik Donald Tramp je odlučio da je pomiluje posle velike kampanje koju je pokrenula Kardašijan Vest i Trampov zet Džared Kušner.

Oslobođena je u junu 2018. "Svaki trenutak u životu mi je dragocen", rekla je Džonson u videu objavljenom na nalogu Kim Kardašijan Vest, koju prati 61,7 miliona ljudi na ovoj društvenoj mreži.

Modna linija rublja Kim Kardašijan Vest Kimono Intimnost već je izazvala hproteste, te je ova zvezda bila primorana da promeni naziv kolekcije zbog kulturne aproprijacije.

Mnogi Japanci su protestovali smatrajući da naziv kolekcije nipodaštava tradicionalni odevni predmet u ovoj zemlji.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zatvorenica za čije se oslobađanje zalagala Kim Kardašijan reklamira njenu modnu liniju rublja

Izvor: Radio 021, 30.Avg.2019

Elis Džonson pomaže internet zvezdi u lansiranju nove modne linije rublja...Getty ImagesKardashian West lobbied for Alice Johnson's release..Šezdesetčetvorogodišnja žena koja je oslobođena zatvorske kazne posle 16 godina iza rešetaka zahvaljujući kampanji Kim Kardašijan Vest odabrana je da...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.