Zatvorena Panorama na Kalemegdanu

Izvor: Mondo, 13.Mar.2013, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena Panorama na Kalemegdanu

Inspekcija opštine Stari grad zabranila je rad Panorame na Kalemegdanu pošto je utvrđeno da je jedna od sajli na njoj napukla.

prev next 0 0

 

1 / 2

 

2 / 2

Odluci inspekcije prethodilo je objavljivanje fotografije na društvenim mrežama, javlja "Studio B".

U saopštenju inspektora odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju uprave Stari grad, toj televiziji je rečeno da je prilikom inspekcijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kontrole utvrđeno oštećenje jedne sajle za pokretanje objekta Panorama.

Zbog toga je momentalno doneto rešenje o zabrani rada navedenog objekta, vlasnika akcionarskog društva za umetničko scenske i zabavne delatnosti ADRIA Beograd, sve dok se utvrđeni nedostaci ne otklone.



Jedina gradska panorama tako je, posle skoro pet decenija, prestala da se okreće.

U preduzeću ADRIA kažu da su izneneđeni odlukom i da imaju sve ateste. Oni tvrde da sporna sajla nije napukla već da se u jednom delu raspala čime ni u jednom trenutku nije bila ugrožena bezbednost posetilaca.

"Sajla se sastoji od šest sajli koje su upletene u jednu, tokom rada dolazi do istezanja i ona izađe, to je sasvim normalno tokom rada i vrati se nazad. Naša panorama na Kalemedanu je sigurno jedna od najsigurnijih na svetu", kažu predstavnici preduzeća.

U pitanju je stara engleska panorama, a slične se još vrte i u Londonu i Beču.

(MONDO, foto: screenshot i Facebook)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.