Zašto je Šakira bebu nazvala Milan

Izvor: Mondo, 23.Jan.2013, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je Šakira bebu nazvala Milan

Drag, vredan, velikodušan, željan, ujedinitelj... Da li ste znali šta sve ovo ime znači na različitim jezicima?

Šakira i Đerar Pike objavili su sinoć da su postali roditelji dečaka koji je dobio ime Milan.

"Na slovenskim jezicima, Milan znači drag, voljen i srdačan, u starom Rimu značilo je vredan i željan, dok na sanskritu Milan označava ujedinjenje", samo su neka od značenja koja je slavni par pobrojao u obaveštenju o rođenju bebe.

Već znamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je ime Milan popularno kod nas, ali da li ste znali da je to popularno ime za dečake u Indiji? Na hindu jezicima, Milan znači "zajedno, zajednica, ujedinjenje".

U latinskom i italijanskom jeziku, Milan može da bude i muško i žensko ime, dobijeno od imena grada Milana. Dečaci koji dobiju ime Emilijano nekada dobijaju nadimak Milan. Šakira inače, osim libanske krvi, ima i italijanske, tako da je moguće da je odatle dobila inspiraciju za ime.

Milan je već nekoliko godina na listi najčešćih imena koja dobijaju muške bebe u Holandiji i Belgiji.

Za razliku od Srba, mnogi pripadnici drugih nacija akcentuju ovo ime drugačije - izgovaraju ga Mi-LAN.

(MONDO)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zašto je Šakira bebu nazvala Milan?

Izvor: CrveniTepih.com, 23.Jan.2013

Šakira i Đerar Pike objavili su sinoć da su postali roditelji dečaka koji je dobio ime Milan.  “Na slovenskim jezicima, Milan znači drag, voljen i srdačan, u starom Rimu značilo je vredan i željan, dok na sanskritu Milan označava ujedinjenje”, samo su neka od značenja koja je slavni par...

Nastavak na CrveniTepih.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.