Zaštitnik građana traži objašnjenje od  Vulina za stanove namenjene vojinm beskućnicima

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2019, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik građana traži objašnjenje od Vulina za stanove namenjene vojinm beskućnicima

Stručna služba zaštitnika građana Zorana Pašalića je, u odgovoru na pitanje lista Danas, saopštila da su 134 stana koja je grad ustupio bez naknade Ministarstvu odbrane za zbrinjavanje vojnih lica iz hotela Bristol bez naknade, data na trajno korišćenje, što je suprotno više puta ponovljenoj tvrdnji ministra odbrane.

List Danas u broju od ponedeljka podseća da je Ministarstvo u odgovoru tom listu izjavilo da su pomenuti stanovi dati na privremeno a ne trajno korušćenje, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << što je u suprotnosti sa iskazom stručne službe zaštitnika građana.

"Na osnovu priložene dokumentacije Zaštitnik građana je utvrdio da se navedeni stanovi dodeljuju za pivremeno korišćenje, a ne trajno rešavanje stambenog pitanja, zbog čega je minmistarstvu odbrane postavio pitanje pravnog osnova dodeljivanja stanova na privremeno korišćenje, istakla je služba Zaštitnika građana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pašalić pita Vulina čija su 134 stana

Izvor: Danas, 10.Jun.2019

Na osnovu dokumentacije koju su dostavili korisnici hotela "Bristol", Zaštitnik građana utvrdio je (po Zaključku Vlade od 2. 8. 2018. godine) da je Vlada saglasna da se prenese pravo svojine na nepokretnostima Grada Beograda u svojinu Republike Srbije, bez naknade, za potrebe Ministarstva odbrane. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.