Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Okt.2019, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik građana pokrenuo postupak povodom pogibije radnika u Čortanovcima

Zaštitnik građana danas je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada organa nadležnih za postupanje u slučaju pogibije dvojice radnika u nesreći na gradilištu tunela na pruzi Beograd - Novi Sad u Čortanovcima.

Kako se u saopštenju navodi, ombudsman je zatražio od Inspektorata za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja da u narednih 15 dana obavesti tu instituciju o svim aktivnostima i merama koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << taj inspektorat eventualno preduzimao u prethodnom periodu u pogledu kontrole primene zakonskih odredbi o bezbednosti na radu na tom gradilištu.

Takođe, zaštitnik građana je obavestio inspektorat da smatra potrebnim da taj organ u okviru svojih nadležnosti sprovede postupak kontrole kako bi ispitao okolnosti pod kojima je došlo do pogibije dvojice radnika i da o rezultatima obavesti zaštitnika građana.

Po dobijanju traženih informacija i sagledavanju svih relevantnih činjenica u tom slučaju, zaštitnik građana će obavestiti javnost, dodaje se u saopštenju.

Dvojica radnika poginula su jutros na gradilištu kod Čortanovaca, preneo je RTS.

Prema navodima medija, do nesreće je došlo na gradilištu tunela na železnikoj pruzi Beograd - Novi Sad. Reč je o muškarcima starosti 25 i 24 godina, koji su turski državljani, a poginuili su nakon pada sa visine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ombudsman: Kakvi su uslovi rada na gradilištu u Čortanovcima?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2019

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada organa koji su nadležni za gradilište tunela na pruzi Beograd-Novi Sad u Čortanovcima, gde je danas poginulo dvoje radnika...Zaštitnik građana tražio je od Inspektorata za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.