Zaštitnik gradjana podneo amandmane na Predlog zakona o igrama na sreću

Izvor: Beta, 19.Feb.2020, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaštitnik gradjana podneo amandmane na Predlog zakona o igrama na sreću

Zaštitnik gradjana je saopštio da je  Skupštini Srbije podneo amandmane na Predlog zakona o igrama na sreću, kako bi se njihovim usvajanjem osiguralo potpuno i neometano ostvarivanje prava osoba sa invaliditetom i drugih socijalno ugroženih lica.Amandmani su juće podneti na inicijativu Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS), u vidu izričite garancije usmeravanja dela prihoda dobijenih od igara na sreću u budžetsko finansiranje rada organizacija osoba sa invaliditetom i unapredjenje kvaliteta njihovog života, navedeno je u saopštenju.Isključivanjem pomenutih garancija, koji su trenutno na snazi u Zakonu o igrama na sreću, smanjio bi se postojeći nivo prava osoba sa invaliditetom, garantovan Ustavom i Кonvencijom UN o pravima osoba sa invaliditetom, na čiju primenu se naša država obavezala, ukazano je danas u saopštenju iz institucije Zaštitnik gradjana.Zamenik zaštitnika gradjana Slobodan Tomić istakao je da su amandmani podneti, jer je predlogom zakona isključeno odredjenje korišćenja sredstava u namenske svrhe. Izmedju ostalog, za finansiranje organizacija osoba sa invaliditetom i drugih udruženja čiji je cilj unapredjenje socijalno-ekonomskog i društvenog položaja osoba sa invaliditetom i drugih lica u stanju socijalne potrebe, iako sredstva dobijena od igara na sreću predstavljaju značajan izvor koji može vidljivo doprineti poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom i drugih osetljivih društvenih grupa.Zaštitnik gradjana ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Amandmani Zaštitnika na Predlog zakona o igrama na sreću

Izvor: RTS, 19.Feb.2020

. Zaštitnik građana podneo je amandmane Narodnoj skupštini na Predlog zakona o igrama na sreću. Zaštitnik predlaže jasne garancije za usmeravanje dela prihoda dobijenih od igara na sreću za finansiranje rada organizacija osoba sa invaliditetom i unapređenje kvaliteta njihovog života.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.