Zaraženo dvoje zaposlenih u Skupštini Vojvodine; Pozitivna dva člana pokrajinske Vlade

Izvor: B92, 03.Jul.2020, 16:11

Zaraženo dvoje zaposlenih u Skupštini Vojvodine; Pozitivna dva člana pokrajinske Vlade

Dvoje zaposlenih u Skupštini AP Vojvodine pozitivno su testirani na koronavirus.

Kako za 021 potvrđuju u Pokrajinskoj vladi, dva člana Vlade su zaražena, kao i nekoliko saradnika i oni se nalaze u kućnoj izolaciji.

U Pokrajinskoj vladi dodaju da su na snazi sve mere zaštite od početka epidemije, što podrazumeva nošenje maski i rukavica, merenje temperature na ulazu u Banovinu, dezinfekciju ruku na ulazu i druge mere koje zaposleni individualno primenjuju. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Iz razloga prevencije, i u Skupštini AP Vojvodine sprovedene su i mere dodatne zaštite u odnosu na sve ostale zaposlene, kako bi se obezbedio neophodni proces rada, a mogućnost širenja zaraze svela na minimum.

Skupština AP Vojvodine od samog početka epidemije koronavirusa u Republici Srbiji preduzima sve opšte i posebne mere prevencije, kako bi se zaštitili svi zaposleni i lica koja su boravila u zgradi Skupštine AP Vojvodine, a u skladu sa odlukama i instrukcijama nadležnih državnih organa i zdravstvenih institucija.

Od samog početka epidemije, svakodnevno i bez prestanka, obavlјa se redovna dezinfekcija radnih prostorija i opreme koju koriste zaposleni, postavlјene su dezobarijere na ulazima u zgradu Skupštine APV, sprovode se mere obaveznog merenja temperature svih lica koja ulaze u zgradu, obavezna dezinfekcija ruku, delјenje maski, posebni higijenski tretmani određenih prostorija, vidna obaveštenja o neophodnosti držanja fizičke distance i sve druge preporučene mere. Ove mere nisu ukidane ni nakon završetka vanrednog stanja.

Skupština AP Vojvodine bila je i nadalјe će biti u stalnom kontaktu sa nadležnim zdravstvenim institucijama i nastaviti da preduzima sve mere kako bi se obezbedila bezbednost i zaštita zdravlјa svih zaposlenih, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Skupštini AP Vojvodine dvoje zaposlenih pozitivno na kovid-19

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2020

U odnosu na dvoje zaposlenih u Skupštini AP Vojvodine koji su pozitivno testirani na korona virus, kao i njihove kontakte, preduzete su sve obavezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mere za postupanje u takvim situacijama, saopšteno je iz kabineta predsednika Skupštine AP Vojvodine, Ištvana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.