Izvor: Blic, 02.Jan.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno 400 kilograma heroina u Avganistanu

Avganistanska policija zaplenila je skoro pola tone heroina i više od 200 kilograma opijuma u istočnoj provinciji Nagarhar, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tokom akcije plenidbe oko 400 kilograma heorina uhvaćen je jedan naoružani muškarac. Ovo je bila najveća plenidba heroina u Avganistanu u nekoliko posljednjih meseci.

U odvojenoj akciji u istoj provinciji policija je zaplijenila oko 250 kilograma opijuma za proizvodnju heroina i više od 20 kilograma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hemijskih sredstava koja se koriste pri proizvodnji droge.

Avganistan je zemlja u kojoj se godišnje proizvodi najviše opijuma, odnosno 90 odsto svetske količine ove droge. Avganistanska Vlada tvrdi da se sredstvima od prodaje droge finansira pobunjenički talibanski pokret, koji je svrgnut sa vlasti 2001. godine i koji sarađuje sa Al kaidom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.