Zakup mesta u javnoj garaži 150 evra    za mesec dana

Izvor: Blic, 13.Nov.2010, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakup mesta u javnoj garaži 150 evra za mesec dana

Građanima koji nemaju garaže jedna od solucija za parkiranje može biti i iznajmljivanje mesta u nekoj od javnih garaža. Najjeftinije je zakupiti mesto radnim danima i to u trajanju od 17 do 8 ujutro, dok su pretplate za ceo mesec papreno skupe i uopšte se ne isplate.

Cene mesečnih pretplata broje se hiljadama dinara i zavise od toga koje parkiralište je u pitanju, ali i od vremena zakupa. Mesečni zakup se plaća od 5.000 dinara pa na više, a cena varira u zavisnosti od >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrste parkirališta (garaža, fast park...) takođe i od vremenskog perioda u kom se parking mesto izdaje.

Primera radi, mesečna pretplata za ostavljanje automobila preko noći u garaži „Vukov spomenik” (samo radnim danima) iznosi 5.250 dinara uz vremensko ograničenje korišćenja parkinga od 17 do 8 ujutro. Ako se uračuna da u mesecu ima 20 radnih dana, ispada da jedno „noćenje” ljubimca u javnoj garaži otprilike košta vozača 262 dinara. Pri tom treba imati na umu da u tu cenu nije uračunato čuvanje vozila, već samo parking mesto. To znači da onaj ko je izdao parking mesto nije odgovoran ukoliko iz vozila nešto nestane, ako bude oštećeno, obijeno i tome slično, što ujedno građanima i predstavlja najveći problem.

- Kako da platim nekome toliko, a da mi još niko ne obeća da će paziti na moj auto - misli Goran Milonanović koji živi u Bulevaru.

Cene mesečnog zakupa, po sistemu "platim i parkiram kad hoću i koliko hoću” gotovo da su polovina od prosečnih mesečnih primanja Beograđana, pa se stoga i ne isplate. Na primer, da bi zakupio jedno mesto u garaži "Vukov spomenik” i parkirao kad god želi, građanin mora da plati 15.885 dinara.

U "Parking servisu” napominju da im je izdavanje mesta nije primarno jer je svrha postojanja javnih garaža da se vozila sklone sa ulica.

- Preko dana nam je važno da na parkiralištima, u garažama i fast-parkovima ima što više slobodnih mesta. Građanima smo ostavili mogućnost da radnim danima automobile preko noći ostavljaju u garažama. Obično je to moguće od 17 sati do 8 ujutro, a ukoliko prekorače, limitirano vreme plaćaju parkiranje po satu - kaže Branko Arsenijević, iz JKP "Parking Servis”. On dodaje da u svim garažama postoji mogućnost zakupa, ali i da je 90 odsto mesta već izdato.

Cene mesečnog zakupa

garaža građani firme od 17 do 8 ujutru

„Masarikova” 17.600 28.250 3.960

„Obilićev venac” 19.800 28.250 3.960

„Pionirski park” 17.600 28.250 3.960

„Vukov spomenik” 15.885 15.885 5.250

„Zeleni venac” 17.600 28.250 3.960

*cene su u dinarima

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.