Zajedničko revidiranje poternica

Izvor: Beta, 02.Apr.2011, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedničko revidiranje poternica

BEOGRAD, 2. aprila 2011. (Beta) - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je u subotu da će Radna grupa tužilaštava Srbije i Hrvatske revidirati sve poternice za ratne zločine koje su raspisane u postupcima za utvrdjivanje odgovornosti za ratne zločine.

Malović je novinarima u Sava centru, uoči početka Glavnog odbora Demokratske stranke, rekla da postoji oko devedeset optužnica za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije, na osnovu kojih su za okrivljenima podignute poternice.

"Imamo zajedničku Radnu grupu sa Hrvatskom. Dva tužilaštva će evidentirati predmete i utvrditi gde je najcelishodnije da se postupci procesuiraju i da li bi uopšte trebalo da se vode", rekla je Malović i dodala da je reč o predmetima koje je srpsko tužilaštvo nasledilo od nekadašnjih vojnih sudova.

Malović je podsetila da je Hrvatska izmenila svoj krivični zakon i da je sada moguće ponavljanje postupaka za ratne zločine čak i kada osoba koja se tereti za to delo nije prisutna.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malovićeva: Revizija poternica

Izvor: B92, 02.Apr.2011

Beograd -- Ministarka pravde Srbije Snežana Malović najavila je da će Radna grupa tužilaštava Srbije i Hrvatske revidirati poternice za ratne zločine...To se čini, rekla je ona, kako bi se utvrdilo da li treba i dalje voditi te postupke ili ih obustaviti...Malovićeva je novinarima u Sava centru,...

Nastavak na B92...

Zajednička radna grupa Srbije i Hrvatske će revidirati optužnice

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Apr.2011

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je danas da će Radna grupa tužilaštava Srbije i Hrvatske revidirati sve optužnice za ratne zločine na čijim osnovama su raspisane potjernice, kako bi se utvrdilo da li treba i dalje voditi te postupke ili ih obustaviti. Malović je novinarima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Malovićeva: Još 90 poternica za ratne zločine

Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2011, 07:08

BEOGRAD - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je da će Radna grupa tužilaštava Srbije i Hrvatske revidirati sve poternice za ratne zločine koje su raspisane u postupcima za utvrđivanje odgovornosti za ratne zločine...Malovićeva je novinarima u Centru "Sava", uoči početka Glavnog...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.