Zahtjev odbijen: Ljubiša Buha ostaje iza rešetaka

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtjev odbijen: Ljubiša Buha ostaje iza rešetaka

BEOGRAD - Vanraspravno vijeće Trećeg suda na današnjoj sjednici je odbilo zahtjev Ljubiše Buhe Čumeta da bude prijevremeno pušten iz zatvora.

Buha je podnio molbu za uslovni otpust, jer je, uključujući i vrijeme provedeno u pritvoru od novembra prošle godine, odslužio dvije trećine kazne od godinu dana.

Sud je odbio prijedlog odbrane da zatraži i dodatno mišljenje od Odjeljenja za alternativne sankcije, jer je Buha imao "nanogicu" prije nego što je otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na služenje kazne.

Naime, iz zatvora u Padinskoj skeli, gdje Buha služi kaznu, dostavili su dopis u kojem navode da je on suviše kratko u zatvoru da bi ocjenjivali njegovo ponašanje i izjasnili se negativno ili pozitivno o zahtjevu koji je podnio.

Treće osnovno tužilaštvo protivi se prijedlogu da se Buhi omogući da ranije izađe iz zatvora. Do kraja kazne mu je ostalo nešto više od tri mjeseca.

Buha ima zakonsko pravo da već danas podnese novi zahtjev za prijevremeno puštanje.

Prvi svjedok saradnik osuđen je po sporazumu o priznanju krivice za prebijanja supruge Ivane Tulović i za napad na policajce iz njenog obezbjeđenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.