Zagreb, 306 lažnih diploma u preduzećima

Izvor: RTS, 02.Jan.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb, 306 lažnih diploma u preduzećima

Revizija diploma i svedočanstava u zagrebačkim komunalnim preduzećima pokazala je da 306 zaposlenih ima falsifikovane diplome i svedočanstva. Razlika u novcu koja im je isplaćivana na osnovu stručne spreme – meri se milionima kuna, prenosi HRT.
Najviše lažnih diploma otkriveno je u "Zagrebačkom električnom tramvaju" i "Gradskoj čistoći", prenosi HRT.

Protiv vlasnika lažnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << diploma pokrenute su krivične prijave, a 249 njih je dobilo otkaze.
U odnosu na broj zaposlenih, ispada da je gotovo svaki deseti radnik "Čistoće" i "Pijaca Zagreb" imao lažnu diplomu. 
Revizijom je ustanovljeno i iz kojih obrazovnih ustanova je dolazilo najviše "lažnih diploma". 
Na popisu su 64 fakulteta, srednje škole i ostale obrazovne ustanove, uglavnom iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a rekorder je "Škola za putni promet Zagreb", gde je pronađeno 98 lažnih diploma. 
"Ovakvu reviziju treba da napravi svako trgovačko preduzeće u vlasništvu države i lokalne samouprave, ali i sve jedinice lokalne samouprave kao i sva ministarstva, jer sam siguran da i tamo ima kukolja. A samo na ovaj način mogu se napraviti uštede", rekao je za Jutarnji list šef revizije Holdinga Pero Kovačević.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zagreb:306 falsifikovanih diploma u komunalnim firmama

Izvor: Studio B, 02.Jan.2015

U zagrebačkim komunalnim preduzećima čak 306 zaposlenih imalo je falsifikovanu diplomu ili svedočanstvo, pokazala je najnovija revizija, prenose hrvatski mediji. ..Falsifikovana dokumenta zaposleni su dobijali u obrazovnim ustanovama iz Hrvatske, ali i BiH.Najviše diploma na crno pronađeno je u...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.