Zagreb:306 falsifikovanih diploma u komunalnim firmama

Izvor: Studio B, 02.Jan.2015, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb:306 falsifikovanih diploma u komunalnim firmama

U zagrebačkim komunalnim preduzećima čak 306 zaposlenih imalo je falsifikovanu diplomu ili svedočanstvo, pokazala je najnovija revizija, prenose hrvatski mediji.

Falsifikovana dokumenta zaposleni su dobijali u obrazovnim ustanovama iz Hrvatske, ali i BiH.Najviše diploma na crno pronađeno je u ZET-u - 94, i u Čistoći - 84, a razlika između ukupno isplaćene plate i realne zarade prema stvarnoj stručnoj spremi iznosi neverovatnih 88,5 miliona kuna, prenosi HRT.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
Tako u kratkim crtama izgleda konačna verzija revizije diploma i svedočanstava zagrebačkih komunalnih firmi koju je "Jutarnji list" dobio na uvid.

Protiv službenika sa neverodostojnim dokumentima na temelju kojih su se zaposlili, a radi se o tri posto ukupnog broja zaposlenih, pokrenute su kaznene prijave, kao i vanredni otkazi ugovora o radu, a dosad je zbog lažiranja tih dokumenata već 249 radnika dobilo otkaz, prenosi HRT.

Od 306 pronađenih falsifikovanih dokumenata, samo se njih sedam odnosi na diplome, što znači da je toliko zaposlenih lažiralo visoku stručnu spremu sa fakulteta, a ostatak od 299 odnosi se na dobijanje srednjoškolskih svedočanstava na crno.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Zagreb: 306 falsifikovanih diploma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jan.2015

U zagrebačkim komunalnim preduzećima čak 306 zaposlenih imalo je falsifikovanu diplomu ili svedočanstvo, pokazala je najnovija revizija, prenose hrvatski mediji...Najviše ih je otkriveno u Zagrebačkom elekričnom tramvaju (ZET) i Gradskoj Čistoći, prenela je HRT...Falsifikovana dokumenta zaposleni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.