Zagađenje vazduha u Nju Delhiju dostiglo nepodnošljiv nivo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Nov.2019, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagađenje vazduha u Nju Delhiju dostiglo "nepodnošljiv nivo"

Zagađenje vazduha na severu Indije dostiglo je "nepodnošljiv nivo", saopštile su indijske vlasti.

Kako prenosi britanski BBC, u mnogim delovima indijske prestonice Nju Delhi vazduh je danas dostigao opasan nivo zagađenja koji bi mogao da dovede do oboljenja disajnih organa, tako da su gradske vlasti savetovale stanovnicima da ostanu u svojim domovima.

Britanski javni servis navodi da su u Nju Delhiju zatvorene mnoge škole, da je oko 30 avionskih letova preusmereno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kao i da su zaustavljeni brojni građevinski radovi, dok se nad gradom nadvio gust oblak smoga.

Lokalne vlasti u glavnom gradu Indije savetovale su stanovnicima da izbegavaju fizičke aktivnosti van svojih domova, pogotovo ujutru i tokom kasnih popodnevnih časova, kao i da nose zaštitne maske i da vrata i prozore svojih domova drže zatvorenim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zagađenje vazduha u Nju Delhiju dostiglo "nepodnošljiv nivo"

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2019, 08:06

Zagađenje vazduha na severu Indije dostiglo je "nepodnošljiv nivo", saopštile su indijske vlasti...Kako prenosi britanski BBC, u mnogim delovima indijske prestonice Nju Delhi vazduh je dostigao opasan nivo zagađenja koji bi mogao da dovede do oboljenja disajnih organa, tako da su gradske vlasti savetovale...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.