Zaev krenuo da odgovori na pitanje, a onda ga je Vučić prekinuo: Zoki, imaš 59 sekundi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2019, 09:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev krenuo da odgovori na pitanje, a onda ga je Vučić prekinuo: "Zoki, imaš 59 sekundi" (VIDEO)

Premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev, doputovali su u sredu po podne u Beograd

Premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Zoran Zaev, doputovali su u sredu po podne u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekala ih je ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Dvojica premijera učestvuju danas u Novom Sadu na trilateralnom sastanku na poziv i inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Glavna tema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razgovora jee Vučićev predlog uspostavljanja "malog Šengena", u cilju boljeg povezivanja tržišta u regionu i uklanjanja barijera u poslovanju i slobodnijem protoku robe, ljudi i usluga na teritoriji ove tri zemlje.

O toj temi Vučić, Rama i Zaev su već neformalno razgovarali tokom Generalne skupštine UN u Njujorku, u septembru.

Video snimak šetnje novosadskim ulicama četvoro zvaničnika Srbije, Severne Makedonije i Albanije, objavljen je na zvaničnoj instagram stranici srpskog predsednika.

"Za naše tri zemlje verujem i za sve ostale znači mnogo. Ja ću to da uprostim srećan sam što smo počeli da brinemo o sebi, što ne moramo uvek da imamo tutora već što sami možemo da razgovaramo i da se, kao sad u Novom Sadu, dogovaramo o dobroj budućnosti za naše ljude, za naše radnike, za naše seljake i pre svega za mlade ljude, da ostanu u našim zemljama, a ne da idu trbuhom za kruhom." Predsednik Vučić o značaju susreta u Novom Sadu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 9, 2019 at 2:16pm PDT

O značaju susreta lidera u Novom Sadu govorio je i Zaev, koji je istakao da građani očekuju unapređenje saradnje između Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Predsednik Vučić mu je, kada je novinarka postavila pitanje, rekao: "Zoki, imaš 59 sekundi", što je maksimalna dužina video snimka koju dozvoljava Instagram.

''Za mene znači unapređenje naše saradnje, još više, koliko je to moguće zato što naši građani to očekuju od nas. Ovo zajedništvo koje danas prezentujemo ovde u Novom Sadu je što treba svi da uradimo jer predstavljamo naše građane, i političare, biznismene, radnike. Mi moramo da unapredimo što više saradnju jer postoji ogroman kapacitet ispred nas koji nažalost do sada nije iskorišćen." O značaju susreta lidera u Novom Sadu govori predsednik vlade Severne Makedonije @zoranzaev

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Oct 9, 2019 at 2:15pm PDT

Zoran Zaev se na ovu konstataciju predsednika Srbije srdačno nasmejao.

BONUS VIDEO: Jedna profesorka i četvorica sa KRVAVIM DOSIJEOM: Neko od njih će postati novi premijer tzv. Kosova (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.