Za vrijeme vanrednog stanja dobar odziv za dobrovoljno davanje krvi

Izvor: SandzakPress.net, 25.Mar.2020, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za vrijeme vanrednog stanja dobar odziv za dobrovoljno davanje krvi

Završena druga martovska akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Instituta za transfuziju krvi R. Srbije i Crvenog krsta Novi Pazar. Akcija se održala u Kulturnom centru, a ispred organizacionog dijela poručuju da 5 minuta davanja krvi može spasiti život. „S obzirom na to da je Pazar humana sredina i danas je za nekih sahat vremena prikupljeno 16 jedinica krvi, do kraja akcije smatramo da će biti negdje oko 40-50 jedinica krvi.“, istakao dr Nikola Stanojević. Iz instituta za transfuziju >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << krvi istakli  da vanredno stanje utiče, te da je odziv građana Novog Pazara manji u odnosu na prethodne akcije. „Imamo sve preventivne mjere, tri odvojena stola pored kog se nalazi samo po jedan davalac, davaoci dobijaju maske pri ulazu, dezinfekcija ruku, drže odstojanje preko 2 metra jedni od drugih tako da su sve preventivne mjere uključene.“ Ovoj akciji dobrovoljnog davanja krvi odazvalo se 61 osoba a krv je dalo 55. The post Za vrijeme vanrednog stanja dobar odziv za dobrovoljno davanje krvi appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra akcija dobrovoljnog davanja krvi u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2020

Crveni krst Zrenjanin, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, sutra organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi. Akcije će biti organizovane u predviđenim terminima, a eventualne izmene odnosiće se na lokaciju, kako bi se u potpunosti ispoštovale mere koje je donela Vlada Srbije, nakon...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.