Za sahranu patrijarha angažovano osam ekipa Hitne pomoći

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2009, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sahranu patrijarha angažovano osam ekipa Hitne pomoći

BEOGRAD - Hitna pomoć angažovaće sutra osam ekipa na ulicama koje će dežurati tokom sahrane patrijarha Pavla, rekla je portparolka te službe Nada Macura.

Macura je agenciji Beta kazala da će četiri ekipe biti locirane oko Hrama Svetog Save: na uglu Katanićeve i Mekenzijeve ulice, zatim Tiršove i Bulevara Jugoslovenske armije, pored Hrama na uglu Nebojšine i Skerlićeve, i na Trošarini. Te ekipe će pratiti povorku do manastira u Rakovici, dodala je ona. Kod manastira >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će biti još dve ekipe i to jedna kod samog objekta, a druga na izlazu iz kruga manastira.

Macura je dodala i da će dve ekipe Hitne pomoći kod Saborne crkve pratiti povorku do Hrama Svetog Save, kao i da će dežurstvo početi u 7.30 i trajati do završetka sahrane.

Ona je istakla da će biti angažovano još ekipa ukoliko se ukaže potreba, kao i da će biti dovoljno angažovanih i za redovan posao.

Prema rečima Macure, najvažnije je da se tokom noći dobro odmore svi koji žele da prisustvuju sahrani patrijarha i sutra prikladno obuku i obuju.

Ona je savetovala da građani koji su nedavno izašli iz respiratorne infekcije i koji "kašljucaju" i kijaju ponesu epidemiološke maske, a svi da ponesu bočice sa vodom ili čajem, keks i čokoladice, zatim vlažne i papirne maramice i eventualno suvi gel za pranje ruku.

"Naravno svi da se pridržavaju preporuka o ponašanju obzirom na pandemiju novog gripa i vode ličnu higijenu", kazala je doktorka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hitna pomoć dežura tokom sahrane

Izvor: Vesti-online.com, 18.Nov.2009

Nekoliko ekipa Hitne pomoć dežuraće u četvrtak i pratiti pogrebnu povorku, kako bi na beogradskim ulicama i na sahrani srpskog patrijarha Pavla pružile pomoć građanima, ukoliko za tim bude potrebe...Portparol službe Hitne pomoći Nada Macura precizirala je u izjavi Tanjugu da će dve ekipe biti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.