Izvor: B92, 06.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Za sada bez dokaza o grobnici"

Beograd -- Nakon dva dana iskopavanja još uvek nema dokaza o postojanju masovne grobnice na lokalitetu Rudnica-Majdan, kaže Bruno Vekarić.

Na tom lokalitetu, desetak kilometara udaljenom od Raške, ni tokom današnjeg iskopavanja nisu pronađeni dokazi da se tu nalazi masovna grobnica, izjavio je portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić. Iskopavanja su započela juče, a njima rukovodi istražni sudija Veća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu Milan Dilparić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Provera se obavlja po nalogu Tužilaštva za ratne zločine, na osnovu informacija svedoka, objavljenih u pojedinim medijima, da je tokom juna 1999. godine u četiri kamiona sa Kosova na to područje dovezeno više od 350 leševa.

Lokacija Rudnica - Majdan nalazi se između kontrolnog punkta MUP-a Srbije i pripadnika Kfora, na administrativnoj liniji između Srbije i Kosova.

Dilparić je juče rekao novinarima da sud ima indicije da je na toj lokaciji pokopan neindentifikovani broj osoba, ali je naglasio da se "ne zna ni da li ih uopšte ima i koliko ih ima".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.