Za one koji neće da se rukuju  nema državljanstva

Izvor: B92, 02.Sep.2018, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za one koji neće da se rukuju " nema državljanstva

Kopenhagen -- Za dansko državljanstvo moraćete da pružite i ruku, tako najavljuje ministarka.

Danska ministarka zadužena za integraciju stranaca Inger Stojberg izjavila je da će vlada te skandinavske zemlje predložiti zakon prema kojem će jedan od uslova za dobijanje danskog državljanstva biti i da budući državljanin ne odbija da se rukuje prilikom pozdrava.

Kako prenose vodeći danski mediji, ona je precizirala da će se to zvanično utvrđivati na prigodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ceremoniji u opštini stanovanja svakog pojedinačnog kandidata, na kojoj će obavezan deo biti rukovanje kandidata s predstavnicima opštine.

"Rukovanje je način na koji mi pozdravljamo jedni druge u Danskoj i pokazujemo poštovanje jedni prema drugima u ovoj zemlji. Zato je to prirodni deo jedne ceremonije te vrste", rekla je Stojbergova, dodajući da tim činom kandidat pokazuje da je "prihvatio dansko društvo i danske vrednosti".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.