Izvor: Nezavisne Novine, 14.Mar.2018, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dlaku izbjegnut sukob Gruevskog i Džaferija

SKOPLJE - U makedonskom Sobranju za malo je izbjegnut fizički sukob predsjednika makedonskog parlamenta Taljata Džaferija i doskorašnjeg lidera VMRO-DPMNE i bivšeg premijera Nikole Gruevskog u trenutku kada je bio najavljen početak rasprave o Zakonu o upotrebi jezika.

Kako su prenijeli makedonski mediji, Gruevski je prišao Džaferijevom stolu izvadio njegovu karticu iz sistema za glasanje i polio čašu vode po stolu.

Nakon toga Džaferi je proglasio pauzu u trajanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << od 15 minuta, a dalji sukob sprečilo je obezbjeđenje Sobranja koje je stalo između Gruevskog i Džaferija.

Povod za sukob je nastao, kako se navodi, najvjerovatnije zbog zakona o jezicima koji garantuje jednak tretman makedonskog i albanskog jezika, čemu se stranka Gruevskog protivi.

Inače, u veoma napetoj atmosferi i bez amandmanske rasprave, Zakon o upotrebi jezika usvojen je u Sobranju sa 64 glasa, a izglasavanju su se pridružili i pripadnici dijela manjinskih zajednica u Makedoniji.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Makedonija: Zamalo tuča Gruevskog i Džaferija

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2018

U makedonskom Sobranju za malo je izbegnut fizički sukob predsednika makedonskog parlamenta Taljata Džaferija i doskorašnjeg lidera VMRO-DPMNE i bivšeg premijera Nikole Gruevskog u trenutku kada je bio najavljen početak rasprave o Zakonu o upotrebi jezika...Kako su preneli makedonski mediji, Gruevski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.